Søg i denne blog

tirsdag den 2. april 2013

Citroncheesecake

Til påskebordet lavede jeg denne citron-cheesecake, og det blev seriøst en af de bedste kager jeg nogensinde har lavet. Jeg har aldrig forsøgt mig med cheesecake før, men hold da op den blev vellykket!
Den er en kombi af 3 forskellige opskrifter på 3 forskellige cheesecakes med lidt små-rettelser, og jeg syntes selv jeg fik det bedste fra de alle 3! Bunden med havregryn er dejlig mild til den fine citronsmag, dog skal den gerne igennem en mini-hakker først, for at blive fin nok. Ostecremen er dejlig cremet, men samtidig frisk af citron, og den syrlige top er bare prikken over I'et!
Den er dejlig let, frisk og sommeragtig. Perfekt til forårs- og sommer-kagebordet.
Totalt til opskriften brugte jeg 3 store øko citroner (ca 500 gr)

Lav kagen dagen før servering, og pynt i sidste øjeblik.

Bund:
75 gr. Digestive
75 gr. Havregryn
90 gr. smør

Ostecreme:
200 gr flødeost (jeg brugte den fede Philadelphia)
3 dl piskefløde
1,5 dl flormelis
1 stang vanille (kornene)
4 blade husblas
revet skal fra en citron
Saft fra en halv citron

Geletop:
2 dl citronsaft
125 gr. sukker
2 blade husblas


Knus kiks og kør havregryn en hurtigt gang igennem en hakker. Blad med kiks og vend på en varm pande med smøret. Det må gerne blive gyldent. Tag det af og held det i en rund springform (med bagepapir i bunden, klip det til efter formen), og tryk det let sammen i bunden. Lad det afkøle.

Læg husblassen til ostecremen i blød, i koldt vand. Pisk ost, flormelis, kornene fra vanillen, skal fra citron samt saft sammen. Pisk fløden til let skum, og vend det i cremen. Tag husblasen på af vandet, og smelt det i et vandbad. Når den er afkølet til lun, piskes den i massen.
Fordel massen over kiksebunden, glat den ud så den bliver helt plan, og stil på køl et par timer. 

Pres citroner så du får ca 2 dl, og held det igennem et kaffefilter, så saften bliver helt klar. Læg husblassen i blød. Opvarm saft og sukker i en kasserolle til sukkeret er helt opløst. Når husblassen er blød, tages den op og tilsættes den varme saft til den smelter. Lad saften afkøle til den er finger-varm, og hæld den over kagen. Stil den på køl frem til servering.

Pynt til sidst med flødeskum og citronskiver.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar